Geplaatst op 06 september 2019

MEDITEREN: WAAROM NIET OPGEVEN VEEL MEER OPLEVERT DAN JE DENKT

Er wordt veel over gesproken, zowel in tijdschriften als misschien door mensen om je heen. We kennen allemaal wel iemand die het doet, gedaan heeft of het graag wil gaan doen. Yoga en meditatie worden vaak meteen genoemd als het gaat om rustig worden en in balans komen. Iets waar de meesten van ons behoefte aan hebben in deze drukke, hectische maatschappij waarin er zoveel van ons gevraagd wordt en we de hele tijd van alles moeten. Maar wat gebeurt er als je je voorgenomen hebt om thuis wat momenten van rust voor jezelf in te bouwen en dit toch niet lukt? Stress! Want we willen wel graag binnen no-time effect. Maar is dat wel realistisch zonder commitment? Er is nou eenmaal geen shortcut naar een gezonde leefstijl. Het vraagt om commitment, iets wat velen van ons best moeilijk vinden.Maar daar zit juist het geheim van het succes in. Als je weet hoe je meditaties langzaam kunt opbouwen en een plek in je dagelijkse bestaan kunt geven, ga je al anders in het leven staan.

MEDITEREN VERLAAGT STRESS

In contact komen met je ademhaling, je lichaam, je sensaties bewust ervaren, je gedachten en emoties een plek geven maar je er niet door laten beheersen. Het is bevrijdend, je leert beter omgaan met moeilijke situaties en stress. Je ervaart meer en meer échte geluksmomenten en geniet van simpele zaken. Ook leer je beter omgaan met moeilijke en sombere periodes in je leven. Hoewel we dat liever vermijden, ontkomen we er niet aan. Je gedachten en je brein kun je niet stopzetten. Maar je kan wel leren hoe je daar controle over krijgt in plaats van meegesleurd te worden in de non-stop stroom van informatie die binnenkomt. Je gedachten zijn echt, maar niet waar.

MEDITEREN IS SELFCARE

Meditatie kan veel los maken. Door jezelf op pauze-stand te zetten en te voelen en te ervaren kunnen emoties die je bewust of onbewust blokkeert vrij komen. Dat is niet ongebruikelijk. Geef jezelf die ruimte en laat het er zijn. Het kan helpen om tegen jezelf te zeggen: ‘het is okay’ of ‘dit mag er zijn’. Wees liefdevol naar jezelf. En dat is niet makkelijk.

 

Maandag 9 september start de 6 weekse Meditatie cursus onder begeleiding van Claire Richardson. 

Elke maandag 10.00-11.00 leert ze de beginselen van het mediteren. In een veilige en rustige omgeving is er alle tijd om verschillende ontspannings- meditatie en ademtechnieken te leren zodat je deze thuis toe kunt gaan passen.

Deelname 6 weekse cursus: 60 eurovoor niet-leden (tevens tijdens deze 6 weken onbeperkt toegang tot alle andere yoga-en pilateslessen in de studio)

De lessen zijn ook los bij te wonen (13 euro per les voor niet-leden)

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Reageren?

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht en moet een geldig e-mailadres zijn.
Dit veld is verplicht.

0 Reacties

Gezondheidscentrum Croonstadt

Optimal Health Studio

Croonstadtlaan 3 c
3641 AL Mijdrecht
06 - 22 439 730
nanneke@optimalhealth.nl

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl