Geplaatst op 18 september 2019

Wordt een 'Serious Fatcell Killer'

Er is een groot verschil tussen vet verliezen en definitief vetcellen verwijderen. Je kunt vet in je vetcellen verminderen (dus vet verliezen) door je voedingspatroon, training en beweging, maar er is een methode om definitief vetcellen kwijt te raken. Aanvankelijk werd er gedacht dat wanneer vetcellen eenmaal in je lichaam zitten ze daar voor altijd blijven. Maar gelukkig (en dit is goed nieuws!) zit het iets anders. Vetcellen leven lang (ongeveer 10 jaar) maar uiteindelijk verdwijnen ze weer. Dat proces heet apoptose* en kun je versnellen.

Hoe?? Door blootstelling aan kou.

Koude training, als je dit op de goede manier toepast, laat je vetcellen wegsmelten.

 

Wanneer je in gewicht aankomt, krijg je er vetcellen bij. Iemand met overgewicht heeft meer vetcellen dan een slank persoon.

Als je minder gaat eten en/of meer gaat bewegen verkleinen je vetcellen wel maar verdwijnen doen ze niet zomaar.

Het interessante daaraan is dat vetcellen een groot gedeelte van je hongergevoel bepalen. Dit komt onder andere door het hormoon leptine.  Leptine is een hormoon dat wordt geproduceerd door je vetweefsel en een belangrijke rol speelt bij heel veel lichaamsprocessen zoals ons dag- en nachtritme, stofwisseling, werking van de schildklier, libido en energie. Daarnaast is leptine ook verantwoordelijk voor afbraak van vetweefsel en bestuurt het je honger- en verzadigingscentrum door het aan of uit te schakelen. Leptine geeft het signaal ‘vol’ door aan de hersenen waardoor je stopt met eten. Wanneer je dus veel vetcellen hebt en daardoor meer leptine aanmaakt zou je denken dat je eerder stopt met eten, maar het tegendeel is waar. Elke dag een te hoge aanmaak van leptine maakt je cellen uiteindelijk ‘doof’ waardoor er leptineresistentie ontstaat. Zo komen verzadigingssignalen niet goed door en blijf je meer eten dan je nodig hebt. Daarnaast verstoort het ook andere lichaamsprocessen en je hormoonhuishouding.

 Bij een gezond percentage vetweefsel wordt het verzadigingscentrum aangezet, bij weinig vetweefsel of heel veel vetweefsel wordt het hongercentrum aangezet.Het aantal vetcellen dat je hebt maakt dus heel veel verschil. Dat verklaart dus ook waarom het zo moeilijk is om, als je afgevallen bent, op gewicht te blijven.

 Iemand met overgewicht die gaat afvallen verkleint de vetcellen wel maar houdt dezelfde hoeveelheid vetcellen.  Die persoon heeft nog steeds meer vetcellen dan iemand met hetzelfde gewicht maar die altijd slank is geweest en zal daardoor ook meer honger hebben dan de andere persoon.

 Maar waar beweging en voeding het aantal vetcellen in je lichaam niet kan beïnvloeden; daar kan koude dat wel. En uit onderzoek blijkt dat het kwijtraken van vetcellen door middel van kou permanent kan zijn. Vanaf 7 oktober kun je bij ons in de studio terecht voor FreezeSculpting behandelingen. Door middel van Cryolipolyse kun je plaatselijk (en dus op de plekken waar jij graag wil) vetcellen laten verwijderen.

Check http://optimalhealth.nl/freezesculpting/voor meer info

 

*Apoptose is het proces waarin een cel zichzelf doodt. Apoptose wordt ook wel 'geprogrammeerde celdood' genoemd. Cellen zetten dit gecontroleerde zelfmoord-programma in werking na groeiarrest, als ze beschadigd of te oud zijn.

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Reageren?

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht en moet een geldig e-mailadres zijn.
Dit veld is verplicht.

0 Reacties

Gezondheidscentrum Croonstadt

Optimal Health Studio

Croonstadtlaan 3 c
3641 AL Mijdrecht
06 - 22 439 730
nanneke@optimalhealth.nl

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl