Geplaatst op 05 september 2018

Mijn weekend bij Wim

Ongeveer 4 jaar geleden zat ik met mijn broer in een apres-ski bar te praten over kou en ontberingen. Zo kwam het gesprek uiteindelijk op ‘the Iceman’, de man die uren in een bak met ijsklontjes zat en op de noordpool meters onder ijs doorzwom.

Bovenmenselijk en ongelofelijk intrigerend. Maar wat bleek; deze man gaf ook workshops en beweerde dat wat hij kan helemaal niet zo bijzonder is. Sterker nog; volgens hem kan iedereen wat hij doet.  En zo belandde ik met mijn broer op onze eerste workshop bij Wim Hof, ergens in een zaal in Amsterdam.

Deze eerste ontmoeting was werkelijk heel intens en indrukwekkend. Wat een bijzondere man met een bijzondere boodschap. We deden intense ademoefeningen en eindigden in het ijsbad. Na die eerste workshop heb ik heel lang elke ochtend koud gedoucht en de ademoefeningen gedaan. In mijn eerste twee boeken schreef ik over het positieve effect van kou op onze gezondheid en over de Wim Hof methode. De lancering van mijn tweede boek ‘Eet je Fit’ vond zelfs plaats bij het Freezlab, waar ik ambassadeur van mocht worden.

Vol interesse volgde ik de ontwikkelingen van Wim. Zijn beweringen dat iedereen kan wat hij doet en dat we door middel van adem, meditatie en koude training ons immuunsysteem kunnen beïnvloeden werd wetenschappelijk bewezen. Biologieboeken werden aangepast, Wim was te gast bij Oprah en reist inmiddels de hele wereld over om zijn boodschap te verkondigen.

Dus toen er een paar maanden werd aangekondigd dat je een weekend te gast kon zijn bij Wim thuis in Stroe op de Veluwe twijfelde ik geen moment. Deze buitenkans greep ik meteen met beide handen aan en ik boekte een plekje.

En zo bracht ik afgelopen weekend, uiteraard weer samen met mijn broer, door bij een van mijn grootste inspiratiebronnen. Niet alleen een inspiratie vanwege zijn denkwijze en volhardendheid om dit  wereldkundig te maken, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid.

Een innnemende, bijzondere, sympathieke, eigenaardige, unieke, en, naar eigen zeggen, gekke man.  Gek maar ook zo geniaal. Deze man volgde zijn instinct en gevoel en voelde dat wat hij deed goed zou zijn voor iedereen. En zo zaten we afgelopen weekend  6 (!!) minuten in een ijsbad en stonden we 20 minuten met een groep mensen oefeningen te doen in een koelcel waar het -20 graden was.

Zaterdagavond brachten we met elkaar door bij het kampvuur, waar iedereen zijn verhaal vertelde. Zo veel mensen die naar Wim waren gekomen door ziekten en baat hebben bij zijn methode. Ongelofelijk welk effect de Wim Hof methode heeft op je gezondheid en energie. Van chronische ziektes tot depressies. Waanzinnige verhalen heb ik uit eerste hand gehoord. En Wim? Die heeft een missie; zoveel mogelijk mensen leren hoe ze controle kunnen krijgen over hun eigen gezondheid. Naast dat hij zelf workshops en presentaties geeft zijn er inmiddels meerdere instructeurs door hem opgeleid.

Wil jij ervaren welke helende werking adem, kou en meditatie kan hebben?

Een van zijn instructeurs, Rein Sarink, zal de komende weken een aantal workshops geven in onze studio:

 

  •       Donderdag 13 september 20.00-21.00 Ademmeditatie
  •       Dinsdag 25 september: 20.00-21.00 Adem Meditatie 
  •       Zaterdag 29 september: 11.00-16.00 Workshop Wim Hof methode (inclusief lunch) 

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Reageren?

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht en moet een geldig e-mailadres zijn.
Dit veld is verplicht.

1 Reactie

Simone van de Reijken 27 maart 2022 om 19:24

Geven jullie nog workshops Wim hof methode? Zo ja, wanneer? Zo nee, hebben jullie tips waar wel?
Ik hoop van jullie te horen.

Gezondheidscentrum Croonstadt

Optimal Health Studio

Croonstadtlaan 3 c
3641 AL Mijdrecht
06 - 22 439 730
nanneke@optimalhealth.nl

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl