Geplaatst op 10 januari 2018
4 recepten met Kimchi
Rauwkost salade met Kimchi
Per persoon
100 g rauwkost naar keuze (bijvoorbeeld courgette, wortel, rettich)
sap van ½ limoen
6 radijsjes, in plakjes
2 el fijngesneden coriander
2-3 el Kimchi
handje ongebrande cashewnoten
1 el sesamzaad
Verdeel wat sla over een bord.
Haal de rauwkost door een Spirooli of schaaf dunne plakjes met een kaasschaaf. Besprenkel deze eventueel met wat limoensap.
Verdeel de rauwkost en de plakjes radijs over de sla.
Voeg tot slot 2-3 eetlepels Kimchi toe aan de rauwkostsalade.
Verdeel de noten en het sesamzaad over het geheel.
Oathie met avocado en Kimchi
Per persoon
1 oathie
1 el olijfolie
sla
1 avocado, in plakjes
2-3 eetlepels Kimchi
kiemen
Snijd de Oathie doormidden en besprenkel de olijfolie over het broodje.
Beleg de oathie met sla en de plakjes avocado.
Voeg als laatste de kimchi toe en garneer met de kiemen.
Zoete zuurkoolstamppot met Kimchi
Per persoon
1 portie zoete zuurkoolstamppot (zie recept in programmaboekje)
2-3 el Kimchi
Gewokte groenten en paddenstoelen met Kimchi
Per persoon
2 tl kokosolie
200 g wokgroenten naar keuze (meer groenten kan uiteraard altijd)
100 g paddenstoelen naar keuze
2-3 el Kimchi
optioneel: noten en/of zaden en pitten als garnering
Verhit de kokosolie in een wokpan.
Wok de groenten en paddenstoelen op hoge temperatuur.
Serveer de gewokte groenten en paddenstoelen met de kimchi.
Strooi hier eventueel (ongebrande) noten naar keuze of zaden en pitten aan toe.