Geplaatst op 19 april 2017

Het begin van een bijzondere reis

 

En dan open je op een ochtend je mailbox en leest het onderstaande bericht:

'Nanneke ik heb je ingeschreven voor dit jaar. Van 16 tot 23 juli. Vliegen naar Madrid! Verdere data komen nog.

Leo’

 Al de hele dag zit ik te stuiteren van enthousiasme. En ook oudste zoon Kai sprong een gat in de lucht toen ik hem op de hoogte bracht van deze mail.

Het is, denk ik, alweer zo’n twee tot drie jaar geleden toen ik voor het eerst hoorde over ‘El Origin’, een reis georganiseerd en geleid door Leo Pruimboom, mijn docent aan de Natura foundation.

Tijdens deze trip ga je op trektocht door de Spaanse Pyreneeën en leef je 7 dagen lang dicht bij de natuur en zoveel mogelijk zoals er vroeger geleefd werd. Deze reis werd al meerdere keren georganiseerd en maakte deel uit van een wetenschappelijk onderzoek (Leo is ook wetenschapper)

Het heeft mij altijd ontzettend gefascineerd, de verhalen over hoe je lichaam sterker en gezonder wordt zodra het uitgedaagd wordt door natuurlijke stress factoren zoals honger, dorst en kou.

Kai heeft vanaf het allereerste moment dat hij hoorde over deze trip geroepen dat hij mee wilde. Helaas werd de reis al twee jaar lang niet meer georganiseerd. Ik heb vele mails gestuurd naar Leo’s secretaresse met elke keer weer die vraag wanneer de reis opnieuw georganiseerd werd.

De laatste keer was vorig jaar. Ze beloofde me dat, mocht er ooit weer een reis georganiseerd worden, ik daar bericht van zou krijgen.

Ik stelde aan Kai voor om anders een survival tocht samen te boeken. Leuk, in de Ardennen of zo. Maar hij weigerde pertinent en wilde alleen voor ‘the real deal’ gaan en mee met deze reis.

En dan opeens, als je het niet meer verwacht, komt er zo’n kort mailtje.

Alsof het zo heeft moeten zijn, hadden we met het gezin nog net niet onze vliegtickets geboekt voor de zomervakantie, die ook rond die periode zou beginnen.

Nu kunnen we na ons avontuur in de Spaanse Pyreneeën doorvliegen naar onze vakantiebestemming aan de Spaanse kust.

Mijn boek dat in juni uit zal komen (uitgegeven door uitgeverij Fontaine) gaat over de ‘Feesten en Vasten’ leefstijl, gebaseerd op het principe ‘feast or famine’ en de positieve invloed van deze leefstijl op je gezondheid. Je lijf weer gezond en sterk maken door natuurlijke uitdaging en prikkels.

Hoe mooi dat alles nu samen komt en ik deze leefstijl voor 7 dagen zo dicht mogelijk ga benaderen op deze bijzondere reis.

Leven in het natuurlijke dagritme, buiten slapen, geen telefoon, geen computer, geen stromend water of elektriciteit. Elke dag kilometers lopen door de bergen van waterbron naar waterbron en je eigen maaltijd bij elkaar jagen en verzamelen in de natuur.

Voor anderen klinkt dit waarschijnlijk niet als iets wat ze vrijwillig zouden willen ondergaan. Ik kan niet wachten tot het zover is. Blij dat ik zo’n bijzondere ervaring mee mag gaan maken. En wat het extra bijzonder maakt is dat ik dit samen met mijn 15 jarige zoon ga delen.

 

De komende tijd zal ik door middel van blogs vertellen over deze bijzondere reis, het idee achter de ‘Feesten en Vasten’ leefstijl en onze voorbereiding op ‘el Origin’

 

Influence of a 10-Day Mimic of Our Ancient Lifestyle on Anthropometrics and Parameters of Metabolism and Inflammation: The “Study of Origin”

Leo Pruimboom,1,2 Begoña Ruiz-Núñez,2 Charles L. Raison,3 and Frits A. J. Muskiet2

1Natura Foundation, 3281 NC Numansdorp, Netherlands

2Laboratory Medicine, University Medical Center Groningen (UMCG) and University of Groningen, 9713 GZ Groningen, Netherlands

3Department of Psychiatry, College of Medicine, John and Doris Norton School of Family and Consumer Sciences, Tucson, AZ 1075, USA

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Reageren?

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht en moet een geldig e-mailadres zijn.
Dit veld is verplicht.

0 Reacties

Gezondheidscentrum Croonstadt

Optimal Health Studio

Croonstadtlaan 3 c
3641 AL Mijdrecht
06 - 22 439 730
nanneke@optimalhealth.nl

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl