Geplaatst op 26 mei 2016

What the Fluff!

Gisteren postte ik een foto van een strawberrie fluff op Instagram. Uit allerlei hoeken kreeg ik de vraag: “Wat is dat en hoe maak je het?”.

Logisch; ik had dezelfde reactie toen ik voor het eerst een foto van  proteïn fluff zag (alleen de naam klinkt al lekker)

Het ziet er lekker creamy en …….nou ja; fluffy? uit. En ik begreep dat het iets was met veel eiwit (altijd fijn als je veel traint)

Dus als eerste: wat is proteïn fluff? De naam zegt het al: iets met proteïnen.

Eigenlijk een soort opgeklopte bavorois/ pudding/ mousse. Nou ja; zoals ik al zei….Fluff!

En dan met lekker veel proteïnen.

Je maakt het van caseïne eiwitpoeder (dit is dus anders dan whey eiwitpoeder), gecrusht ijs of bevroren fruit en een beetje plantaardige melk.

Uiteraard zijn er nog veel meer variaties en mogelijkheden, maar ik zal hier uitleggen hoe je de Strawberrie Fluff en de Cookies&Cream Fluff van de foto’s maakt.

 

Strawberrie Fluff

Voor ongeveer 4 porties

100 gram bevroren aardbeien

3 maatscheppen (90 gram) caseïnepoeder (aardbeiensmaak)

60 ml plantaardige melk (ik gebruikte kokosrijstmelk)

 

Cookies & Cream

Voor ongeveer 4 porties

100 gram ijsblokjes

3 maatscheppen (90 gram) caseïnepoeder (Cookies & Cream)

60 ml plantaardige melk.

 

Gebruik een blender of keukenmachine met sterke messen (in verband met het bevroren fruit en/of ijsblokjes)

Crush eerst de ijsblokjes of het bevroren fruit.

Voeg dan de caseïne toe en laat de messen doordraaien.

Vervolgens voeg je de melk toe.

Laat de keukenmachine doordraaien totdat het lekker ‘fluffy’ eruit ziet.

Hoe langer je de machine laat draaien ; hoe meer fluff.

 

Ik gebruikte in dit geval de caseïne van Berry de Mey. Belangrijk is in ieder geval dat je Micellar caseïne gebruikt. Helemaal 100% gezond en natuurlijk is het jammergenoeg niet. Aan de caseïnepoeder is helaas wel wat sucralose toegevoegd.

Maar ik ga op zoek naar een nog gezonder alternatief en laat het meteen weten als dat gelukt is.

 

Vooralsnog is dit, voor zoiets overheerlijks wat ook nog rijk is aan eiwitten, een heel mooi dessert om jezelf af en toe guilt-free mee te verwennen.

De fluffs bevatten maar zo’n 100 kcal per stuk met wel 18 gram eiwit per portie……

Wel een waarschuwing: ze zijn ontzettend verslavend en vullen als een malle.

Als je een fluff achter de kiezen hebt, hoef je voorlopig niks meer te eten.

Eet dit ook niet voordat je gaat trainen (erna kan juist weer wel) want daar zit je dan echt te vol voor.

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Reageren?

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht en moet een geldig e-mailadres zijn.
Dit veld is verplicht.

1 Reactie

Margot van Putten 04 juni 2016 om 16:29

Wat doe ik verkeerd? Bij mij mengt het totaal niet en blijft het een poederige PHOOF! Klopt het wel 90 gram (1 schep caseine poeder is bij mij nl 20 gr). grt. Margot

Gezondheidscentrum Croonstadt

Optimal Health Studio

Croonstadtlaan 3 c
3641 AL Mijdrecht
06 - 22 439 730
nanneke@optimalhealth.nl

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl