Geplaatst op 05 maart 2014

Wintersportpap

Vroeger maakte mijn vader elke zondagochtend croissants.

Goede herinneringen bewaar ik aan die zondagochtenden. Met het hele gezin rond de eettafel; zelfgemaakte croissants op tafel; verse jus d’orange, gekookt eitje erbij.

Jaren later was ik vaak net thuis van het stappen als het tijd was voor het ontbijt en verkoos ik toch maar mijn bed boven de croissants.

Nog weer jaren later; een van de eerste zomervakanties met mijn toenmalige vriendje. Smoorverliefd stapten we in zijn oude, versleten, rode BMW met een tentje achterin. Zonder plan reden we richting Frankrijk, richting warmer weer. We keken wel waar we uitkwamen.

Op een camping aan een strand in Frankrijk, zittend voor een piepklein tentje, at ik die vakantie de lekkerste croissants ooit!

Inmiddels worden de vakanties wel gepland. Vriendlief is manlief geworden en er zijn drie passagiers bijgekomen. Vorige week was onze vakantiebestemming Oostenrijk. Met het hele gezin plus het gezin van mijn broer zaten we in een appartement in Oostenrijk. Een heerlijke wintersportvakantie was het; alleen al vanwege de broodjesservice. Elke ochtend werd er een papieren zak afgeleverd door de bakker met knapperige baguettes, verse croissants en meer lekkers.

Met zijn negenen om de ontbijttafel; wat een rijkdom.

De kinderen smulden van hun croissants en (wie weet…) hebben zij daar later ook weer goede herinneringen aan. Toch verkoos ik zelf een ander ontbijt, namelijk Havermoutpap. (Echt waar!!)

Mijn wintersportpap bestond uit: 1 kiwi, 1 banaan, 250 ml kokos-rijstmelk, 4 eetlepels havermout, een handje gojibessen en wat chiazaad.

Elke ochtend dacht ik na mijn favoriete pap nog wel een croissantje te eten. Maar geloof me; na zo’n bord kun je geen “pap”meer zeggen…

Omdat havermout vol zit met vezels wordt het langzaam verteerd en hou je heel lang een verzadigd gevoel. Ik kon er in elk geval de hele ochtend op skieën zonder alweer trek te krijgen voordat het lunchtijd was.

Ook zorgt het voor een snellere verbranding en een snellere opbouw van spiermassa. Ideaal voor sporters dus en ook ideaal als wintersportontbijt.

Onderweg terug naar Nederland las ik in de auto het volgende artikeltje in een tijdschrift:

Havermoet. Havermout is zo gezond dat het bijna onbegrijpelijk is dat het niet verplicht wordt gesteld. Het bevat veel vezels die goed zijn voor de vertering en heeft een laag glycemische index. Verder verbetert het je immuunsysteem en is het een bron van eiwitten, mineralen en anti-oxidanten.

Allemaal waar! Bovendien is het lekker en heb ik vanaf nu ook goede herinneringen aan havermoutpap…

 

Nanneke Schreurs, Voedingsdeskundige, Orthomoleculair Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsconsulent.

Nanneke Schreurs

  • Ortho­moleculair Therapeut
  • Voedings­deskundige
  • Sportvoedingsadviseur
  • Darmtherapeut

Reageren?

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht en moet een geldig e-mailadres zijn.
Dit veld is verplicht.

2 Reacties

Optimal Health 07 maart 2014 om 17:08

Paul, dank je wel voor je leuke reactie! Mijn site is inderdaad nog heel nieuw. Ik ben er dan ook heel erg blij mee (met dank aan de jongens van Netsquare) Tot snel!

paul 06 maart 2014 om 11:14

hi Nanneke, wat een prachtige site heb je gebouwd! lijkt wel alsof die net in de lucht is? hoe ik erop kwam, gewoon, door vanaf je folder van de healthy lunch op optimal health + schreurs te klikken, zo simple; aandoenlijk, je short story over de wintersportpap bij de Smaragdbahn; ikzelf eet zeker 3x/week havermout na de groeplessen; ijzersterk spul, staat stoer in de maag, net zo stoer als deze site, ik wens je heel veel clandizie!

Gezondheidscentrum Croonstadt

Optimal Health Studio

Croonstadtlaan 3 c
3641 AL Mijdrecht
06 - 22 439 730
nanneke@optimalhealth.nl

Industrieweg 38 d
3641 RM Mijdrecht
0297 791050
info@optimalhealth.nl